Matmässa i Tantolunden. Det kan man ju inte missa! Smaklust bjöd på mathantverk från små producenter från hela Sverige. Mycket trevligt koncept. Kan definitivt rekomendera ett besök om ni läser det här innan söndag. Vi började med att stödja det lilla bryggeriet Nils Oscar genom att testa deras goda lager. Tyvärr kostade deras smakprov pengar, men man fick i och för sig ett helt glas då. Vi träffade upp några vänner och gick runt bland landskapen. Höjdpunkten var Blekinge/Småland/Öland där det fanns kroppkakor. Höll på att bli lurad. Om man läser det finstilta ser man att det är blekingska kroppkakor. Haha, de lyckades inte, jag gick inte på det.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXcarwZ176KSM-v9rJ10usUbE5BOwJS2BiCbj5H2nehNA9PJTdfylniickBZii8XTZx3oq2B-MTQ5H3kaWRsH5TCynMdmw-MYGtE9mXf16AwaT9A1Xa9WSJ5-iqm8r9tx4qTxocfYPEqIM/s400/IMGP1622.JPG)
Hittade ett stånd med riktiga ölänningar lite längre bort. Mycket lingon ska det vara.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkyjn1mHtjiNUQnk6wsS6rjlSJMa9eN1ioXSbvD_bByMpYSaFU20j6REf8S3FeEjHisMf7LXh1uIoNY3QS9Fre0lHXBGqwl-jTnWL_7jFP5_ckroddjbp9tt9L2wmGIAcLJpcWDFfLaKwU/s400/IMGP1623.JPG)
En annan favorit var Järvsö Getost. Martin Söderkvist började som 19-åring att föda upp getter och göra egen getost. Han är nu 20 år och vi besökte honom i hans monter. Smakade på alla goda ostsorterna och fastnade mest för en kittost. Kul att stödja unga entreprenörer. Speciellt om de jobbar med att framställa ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar